Klankspijs

Een uniek zesgangendiner waarbij ieder gerecht wordt gekoppeld aan een live lied, gebracht door chefkok en troubadour Jan-Willem van Opstal.

Jan-Willem van Opstal is een muzikant in hart en nieren. Als troubadour werd hij al bekend door zijn optredens in theaters, tijdens festivals en als de flamboyante zingende oesterman op De Kaaij die met zijn gulle lach en zijn accordeon of gitaar menig persoon over de streep wist te trekken zijn eerste oester te nuttigen. Tijdens zijn jeugd, die hij grotendeels doorbracht in Bretagne, raakte hij verliefd op de Franse cuisine. Hier ontwikkelde hij ook zijn zeebenen als langoustinevisser op de Atlantische Oceaan. Al zijn levenservaring en passies kan hij nu combineren in dit nieuwe concept.

De troubadour volgde in de afgelopen jaren een chefkok-opleiding in Antwerpen en volbracht deze met glans. Nu benut hij de mogelijkheid om zijn twee passies, muziek en cuisine, te combineren tijdens de klankspijsavonden. Deze klankspijsavonden gaan in primeur tijdens De Kaaij.

Het muzikale en intieme diner vindt plaats aan boord van het oude schip de Opoe Sientje. Als het weer het toelaat, worden de gasten halverwege het diner verrast door een varend vervolg aan boord van het schip De Poolster.

De Klankspijsavonden vinden plaats op 19 september en 17 oktober.

Reserveren kan HIER.


Jan-Willem van Opstal, de goedlachse troubadour die ook bekend is als de Zingende Oesterman (foto: Gerard Verschooten)