Muziek

De Kaaij rolt wekelijks een veelzijdig muziekprogramma voor je uit. Zangers, blazers, rockers, DJ's, liedjesschrijvers en popdichters van divers pluimage staan te popelen om het echte Kaaijgevoel bij je los te maken.

Om weg te dromen, te rocken, te skanken, te luisteren of te dansen; de Kaaij is the place to be!

Bekijk het complete programma en alle tijden hier

Wat kun je verwachten in de laatste week van de Kaaij 2017, van woensdag 6 september tot en met zaterdag 9 september?

Woensdag… even tijd om stoom af te blazen na een halve werkweek. Dat zit wel snor met de HillsBack Brassband, de vrolijke toeterband (20.30u). Nog even lekker blijven genieten rond een knus kampvuurtje met 45 Stereo die met groot gemakt klassiekers van Cash, The Beatles en andere grootheden in een folkabilly jasje steken.

Alles in een folkabilly jasje met 45 Stereo (woensdag 21.30u)

De kunst van de eenvoud…. het duo van Simple As snapt dat principe als geen ander. Geef die gasten een stapeltje emmers, en dat is precies wat wij doen op donderdagavond (20u). En ineens spelen ze de meest briljante akoestische, progressieve, polymetrische en harmonieuze post-pop rock.

Geef ze een stapel emmers en ze zijn los... Simple As! (donderdag 20u)

Vrijdag (versterkte avond) geven wij ons podium aan vijf sopranen, vijf alten, drie tenoren en 2 bassen. Al dit vocale geweld heet Nootscenario, een bijzonder koor dat tot zes-stemmig pop tot rock liedjes weet om te toveren tot een betoverend geheel.

Het Kaaij podium is daarna aan een door rook en bier getrainde stem om U tegen te zeggen, begeleid door een lieftallige pianiste. Cavan Moran & Emma Whitworth (UK) wisten al menig muziekrecensent omver te blazen door hun ongekende talenten. Een stel dat het reglement der troubadours wist te herschrijven naar de tijd van nu (19u).

Dansbaarheid. Dat is het criterium voor het programma vanaf 21 uur. Vinyl DJ Stuntman Bart zet de toon, waarna de Groove Invaders het stokje overnemen met een optreden vol dampende funk en afrobeat aangevuld met de liefde voor computerbliepjes. Dit bijzondere geheel met een hoog ‘voetjes van de vloer’ gehalte beleef je nog intenser dankzij VJ Slof & VJ Nadia.

En f&@ck....! Hij moest er een keer van komen. De allerlaatste Kaaij dag van 2017. En we vertrekken niet met stille trom, daarom wordt zaterdag een gegarandeerd vet feestje waar je een heel winterseizoen op kunt teren.

Oh, oh, wat zijn wij trots op deze prachtige poster van de Kaaij afsluiter!

Even loskomen met Camden Candy met hun relaxte jazz klanken (15u). En dan feesten totdat je er bij neer valt.

The Goat Roper Rodeo Band maakt het je makkelijk. “Country Blues like you never heard. It’s up, it’s down, it’s soft and loud, it’s dark and lonesome too, there’s hurt and shame and some mean old pain but there’s love in what they do!” (17u). De post-Kaaij-blues nog even van je afwerpen met de ijzersterke blues sounds van Skinny Boy (19 uur). We voeren de feestvreugde nog even op. Tijd voor rauwe ‘rock ‘n’ roll with some serious attitude’…. Jetblack Fiftysix (21u). Lastig te definieren in het geschreven woord, een band die je vooral gezien, gehoord en geproefd moet hebben.

De slotakkoorden van de Kaaij 2017 zijn van Das Audio Combo (23u). Verwacht geen bloedeloze funky of jazzy shit; Das Audio Combo wentelt zich in rauwe soul, gospel en rock & roll die zelfs de stugste stijve hark het gevoel geeft een geboren danser te zijn. Volledig instrumentaal, want zelfs de beste zanger kan deze geweldige band niet nog beter laten klinken.

Wie doet hierna het licht uit, tot in juni 2018? De Kaaij will be back!!! See ya!