Muziek

De Kaaij gaat weer een veelzijdig muziekprogramma voor je uitrollen. Zangers, blazers, rockers, DJ's, liedjesschrijvers en popdichters van divers pluimage staan te popelen om het echte Kaaijgevoel bij je los te maken.

Om weg te dromen, te rocken, te skanken, te luisteren of te dansen; de Kaaij is the place to be!

Bekijk het complete programma en alle tijden hier

Wat kun je verwachten van woensdag 26 juli tot en met zondag 30 juli? (op maandag en dinsdag zijn wij gesloten)

Op woensdag 26 juli zijn we terug van even weggeweest. Een nieuwe Nijmeegse rockformatie, The First Resort, betreedt ons podium. Verwacht harde gitaarrifs, kletterende bekkens, pompende bassen en een krachtige frontvrouw.

The First Resort, vette gitaarrifs op woensdag 26 juli vanaf 20.00 uur

Donderdag is Mr. Big Hand Tom terug op de Kaaij. Als je hem ziet verschijnen, snap je onmiddellijk waar zijn artiestennaam vandaan komt. Een stelletje grote maar vooral gouden handen, waarmee hij de meest opzwepende boogie woogie uit iedere piano weet te toveren.

Boogie woogie baby, Mr. Big Hand Tom op donderdag 27 juli vanaf 20.00 uur (foto Eduard Bakker)

Vrijdag hebben we weer een avond vol muzikale verrassingen. Vanaf 16.30 uur Wouter Maryne. Geinspireerd door John Mayer, Pete Doherty en The Smiths zijn zijn nummers gevuld met rake refreinen en originele akkordensessies. Het moet wel een beetje rock’n roll blijven. The Mule Stompers doen er daarna een schepje bovenop. Deze twee Nijmegenaren (Roderik Rodermans en Koen Jacobs) brengen je Stompin' Swing, Jazz, Western Swing, Country en Blues.

Deze perfecte vrijdagavond sluiten we af met Son del Barrio (Mexico). Verwacht een opzwepend slot met cumbia, een vleugje reggae en een toefje hiphop.

The Mule Stompers, stompin' swing van Nijmeegse bodem (vrijdag 28 juli, vanaf 19.30 uur)

Zaterdag is 'punk unplugged' dag. Met een opwarmer door Yvet Jody (vanaf 16.30 uur), die al eerder het Kaaij publiek enthousiast wist te krijgen. Liedjes met een verhaal geinspireerd door de eenvoud van punk.

Hoe goed punk akoestisch kan klinken. Ontdek het later op de avond (vanaf 19.30 uur) want wij kunnen voorspellen dat dit retegaaf klinkt. Een serie optredens onder de titel 'Akoestische punk op De Kaaij'. Met Maurits van Oosterhout, Orphans, Antillectual en Oude Jeugd.

Akoestische Punk op de Kaaij op zaterdag vanaf 19.30 uur met o.a. Oude Jeugd

Kom zondag ontspannen en genieten op De Kaaij. Met een Kaaij Klassiek sessie vanaf 13 uur, met de prachtige liederen van Schubert begint je dag helemaal zen! Geniet deze middag verder van improvisatieliederen door Lars Reen (16.30 uur), de aangrijpende liederen van 'working class singer' Richard Cejer (19.30 uur) en bluegrass en folk van The Feliciano's die bijna doen vermoeden of je in Mississippi aan de Waal zit.

Richard Cejer (geboren in Australië) brengt je zondag recht-toe-recht-aan en recht-uit-het-hart liedjes